Verksamheter

Kårhuset Origo

Den svartmålade byggnaden alldeles bredvid IKSU är ditt kära kårhus, Kårhuset Origo. Origo är en naturlig mötesplats för studenter på Campus. På vardagarna används kårhuset som studieplatser och det finns såklart trådlöst internet. Utöver detta har vi på tisdagar och fredagar EPP:er (efter-plugget-pubar), som är en pubkväll med god mat och skön stämning. Om du inte får nog av det så hålls nattklubbsverksamhet under fredags- och lördagskvällar.

Mottot ”av studenter, för studenter” genomsyrar kårhuset Origo och kårens övriga verksamheter. Samtlig personal på Origo arbetar ideellt för att du ska få köpa mat och dryck till studentvänliga priser samt att du ska få en trevlig studietid.

Du och dina vänner är varmt välkomna till kårhuset Origo, oavsett om ni vill äta, festa eller njuta av gemenskapen och stämningen som Origo kan erbjuda. Du är också självklart välkommen att börja arbeta, oavsett om du vill stå i baren, laga mat i köket eller vara DJ. Inga förkunskaper krävs, de som redan jobbar där lär dig allt du behöver kunna.

Du kan alltid spana in Kårhuset Origos hemsida här.

Kårfiket Mitum

Kåren driver ett café, Mitum, som ligger i hjärtat av MIT-huset. Mitum serverar dagligen lunch och är den självklara platsen för en kopp kaffe mellan föreläsningarna. Ta chansen att jobba ideellt i Mitum. Hjältarna får en bra merit och erfarenhet, samt att de får ta del av ett antal privilegier och aktiviteter. Nya vänner och en härlig gemenskapskänsla är bara en bonus. Vill du prova på att jobba? Kontakta cf@ntk.umu.se.

Vertex

Vertex är kårens granskande tidning som samägs med Umeå studentkår. Vertex är den största studenttidningen i Umeå och har full koll på Campus, helt enkelt tidningen för dig som vill veta vad som händer på ditt universitet. Den granskar även kårernas och kårstyrelsernas arbete. Vertex skickas hem till alla kårmedlemmar. Du hittar den annars i ett tidningsställ i kårfiket Mitum sju gånger per år.

Uniaden

Uniaden är en av Sveriges största arbetsmarknadsdagar och samägs mellan NTK och tre av Umeå studentkårs sektioner (UMSYS, PLUM och HHUS). Uniaden har en projektledare som planerar och leder arbetet. Denne projektledare är arvoderad på heltid under ett år och sitter tillsammans med NTKs kårstyrelse på kansliet. Uniaden ger dig som student ett unikt tillfälle att träffa företag som du känner skulle vara intressanta arbetsgivare i framtiden. Uniaden har cirka 200 ideellt engagerade studenter som på ett eller annat sätt hjälper till att göra Uniaden så bra som den bara kan bli. Mässdagen är fylld med tävlingar, en massa härliga människor och ett och annat event.

Gustav Olsson

Uniadens projektledare
projektledare@uniaden.com